DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA

DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA
Creative Commons License
All illustrations are protected by copyright and may not be used or reproduced in any form without my permission. Thank you!

Wednesday, December 29, 2010

Header Dolly Ila

Header ini milik Ila dari blog Siapa Saya? Sayalah... Ila menyerahkan sepenuhnya idea dan konsep untuk difikirkan beserta bekalan 3 gambar keluarga. Dengan tajuk dan jenis gambar diberi, saya dapat idea rekabentuk header sebegini.
Tema yang mudah. Berposing di dalam rumah dengan rekabentuk gabungan english dan sedikit tema moden. Diharapkan Ila menyukai hasil yang diberikan :D

Sila klik gambar untuk paparan yang lebih jelas

Saturday, December 25, 2010

Tempahan ditutup buat sementara

Buat sementara waktu saya terpaksa menutup tempahan dari pelanggan baru. Tempahan para pelanggan di dalam senarai menunggu masih dalam proses pembinaan. Ada di kalangan pelanggan yang belum dapat dihubungi semula, mungkin kerana sudah tak menggunakan alamat email yang sama.
Untuk pengetahuan para pelanggan. Dalam sebulan kadang kala saya menerima sebanyak 6 atau 7 tempahan sekaligus. Justeru apabila jumlah pelanggan terlalu ramai, maka kerja-kerja pembinaan rekabentuk terpaksa diperlahankan dengan memberi keutamaan kepada pelanggan terdahulu. Tempahan berikutnya akan dibuka semula pada masa akan datang selepas saya bersedia menerima tempahan baru. Sebarang kesulitan amatlah dikesali. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa mengunjungi blog Wansteddy Studio. Teruskan sokongan anda terhadap industri kreatif negara. Dan bersamalah kita membanteras aktiviti copycat!

Friday, December 24, 2010

Header EmIenAqil Dunia Contest Ibu

Selesai tugasan rekabentuk header milik Salina. Jemputlah mengunjungi blog Salina untuk paparan lebih jelas. Tema header ini romantic garden. Dengan gabungan gaya english dan permandangan taman. Kerja rekabentuk header ini mengambil masa sehari untuk disiapkan sepenuhnya. Proses kerja jadi mudah apabila Salina membantu sediakan skecth dan perincian design. Diharapkan rekabentuk header ini menepati kehendak Salina sepenuhnya :D

Sila klik header untuk paparan penuh

Thursday, December 23, 2010

Cik Panda

Termasuk dalam Geng 1Klik. Perkenalkan Cik Panda. Mencipta Cik Panda pada mulanya adalah kerja yang agak rumit. Kerana saya belum pernah merekabentuk vector panda bear. Selain teddy bear. Idea membentuk panda adalah pelbagai. Setelah bermain dengan vector pertama yang telah dipaparkan dalam entry sebelum ini. Hasil yang dipilih sebagai badge tetap adalah seperti yang dibawah.
Final Badge untuk Cik Panda
Rekaan kedua Cik Panda.

Wednesday, December 22, 2010

Dolly Cik Rama-Rama

Dolly Cik Rama-rama. Tema dolly ala pari-pari. Kerana gelarannya untuk orang muda. Warnanya harus ceria. Dan kerana ia pari-pari temanya perlu lembut. Sebuah lagi dari koleksi 40badge dolly!

Tuesday, December 21, 2010

Dolly Gegirl

Gegirl untuk Liana. Ia bukan untuk dibeli apa lagi dijadikan sebarang koleksi. Gegirl gadis yang penuh dengan misteri. Dibalik kelembutannya ia sukar didekati. Adakah anda juga berjiwa seperti Gegirl? Nilaikan diri sendiri :D

Tok G dolly

Ingat saya cakap pasal 40 badge untuk Jabatan? Sampai masanya saya akan kongsikan sedikit demi sedikit koleksi yang dihasilkan mengikut peringkat. Ada yang dah siap. Dan ada yang masih didalam pembikinan. Diharapkan pegawai-pegawai yang berkenaan gembira dengan hasil yang dipersembahkan. Setakat ini 8 hasil lukisan dolly ini dipersetujui dan disukai pemilik masing-masing. Cuma hanya 2 dolly yang siap design diminta lakukan sedikit pindaan bagi memenuhi karektor nama samaran masing-masing.
Garapan pertama yang dihasilkan adalah rekaan dolly untuk Tok G. Saya ambil masa agak lama bereksplorasi dengan dolly ini. Untuk menggambarkan ia dolly berpengetahuan dan ekslusif, permainan warna harus diberi keutamaan. Bonusnya, empunya Dolly sangat berkenan dengan hasil yang ditunjukkan. Gembira hati designer ini :D

Tuesday, December 14, 2010

Panda

Kerna aku sedang buat profile badge yang banyak. Ada juga yang sukakan konsep fancy dan dollies haiwan cute, aku cuba terbitkan idea ini. Semulajadi dari kepala aku tanpa terganggu mana2 rujukan gambar. Simple.

Friday, December 10, 2010

HanieLoveCraft design

Design Header dan Logo ini ditempah oleh Hanie dari blog Hanie Love Craft. Jemput lawati blog Hanie yang menawarkan jualan produk kraf denga harga berpatutan! Trimas pada Hanie kerana beri banyak ruang dan masa untuk saya siapkan design untuk beliau, semoga Hanie suka dengan hasil yang dipersembahkan :)
Full Header Logo Design

Friday, December 3, 2010

Baby Dolly

Harini proses memake up kan dolly. Projek pertama dolly kanak-kanak, orang dewasa, dan akhir sekali baby ni. Sebenarnya baby ni ada kembar. Tapi sebabkan design baby ni pun masih di tahap raw (belum siap sepenuhnya) saya tak dapatlah nak kongsikan design kembar kedua. Nantikan kemunculan dolly baby kembar ni yep!
Ada sebarang idea nak upgrade design baby ni? Sumbangkanlah idea kalian, boleh juga saya dapatkan hasil idea yang lebih segar :)

Children Dolly

Harini nak share dolly kanak-kanak. Belum disahkan sebagai final. Tapi sebabkan mengodeknya makan masa jugak. Saya rasa lebih bagus publish dulu raw design. Mana tahu nanti ada perubahan drastik maka hasil awalnya dah dipaparkan dulu. Design ni belum siap. Tengah fikirkan item yang bakal dipegang si gadis cilik. Mode berfikir. Ada idea? Jemputlah titipkan buah fikiran anda dalam ruang komen :)

Thursday, December 2, 2010

Banner Cik Dya

Design banner ini untuk Cik Dya. Design segera sebab waktu ditempah tu aku pun tengah sibuk dengan kerja kat pejabat. Kendian Cik Dya pun nak guna cepat. Hasilnya... Sesimple beginilah. Yep, dollynya aku ubahsuai dari dolly karektor blog aku. Asalkan aku yang design, kes segera pulak tu... apa salahnya kan ;)
BLUE
PINK

Friday, November 26, 2010

Dolly Mama Lyna

Design apron tersebut milik MamaLyna :) Boleh singgah tengok entry berkenaan dolly MamaLyna di sini. Terima kasih pada MamaLyna sebab sudi tempah design dari saya. Sekali design je terus terima. Mudah sangat bekerjasama dengan MamaLyna. Diharapkan MamaLyna berpuas hati dengan design dolly tersebut...

Penerangan dolly: karektor seorang chef. Sedang memegang sedulang kecil popia goreng berkuahkan sambal. Apron diserikan dengan hiasan pinky floral agar nampak lebih feminin.

Apron

Projek yang belum diluluskan. Design dolly dengan apron ni dah siap ada. Tunggu confirmation dari pemiliknya. Siapa? Tungguuuu.... :)

Friday, November 12, 2010

Hadif Invitation Card Birthday

Design ini ditempah oleh Mrs.K sempena ulang tahun kedua anakanda beliau, Hadif. Permintaan Mrs.K mudah je cuma follow nota caption dan letakkan gambar Hadif sebagai hiasan. Dan aku tahu Mrs.K menggemari warna merah. Jadi kombinasi untuk ibu dan anak. Simple je untuk anak lelaki yang encem dan macho macam Hadif! Selamat Hari Jadi Hadif... Moga membesar sihat, ceria, bijak dan soleh...

Monday, November 8, 2010

Header Kedai 3 Posen

Nama kedai yang superb kan! Pertama kali baca nama kedai ini, saya pun jadi tertarik. Memang kreatif! Header ini ditempah khas oleh Vagg pemilik online shoppe: Kedai 3 Posen. Jemputlah bertandang ke blog tersebut. Menjual pakaian kanak-kanak dan pelbagai rekabentuk corak tudung wanita dengan harga berpatutan. Diharapkan Vagg menyukai hasil kerja yang dipaparkan :)
Paparan penuh header

Friday, November 5, 2010

Whitey Mommy header ~ romantic theme

Dah lama nak upload design header baru tapi asyik bertangguh. Hari ini saya nak share hasil design header milik Whitey Mommy. Ia merupakan design kedua untuk blog beliau. Dan nantikan design ketiga header Whitey Mommy dengan konsep yang berbeza.
full design

Wednesday, November 3, 2010

header GENG MAMA

Design header ini milik K.Yantz untuk blog shoppe beliau Geng Mama. Admin Geng Mama siap sediakan entry khas berkenaan header mereka ini. Boleh rujuk disini. Jemputlah bertandang ke blog Geng Mama. Pelbagai barangan dijual dengan harga berpatutan. Produknya juga bermutu dan cantik-cantik belaka. Semoga admin Geng Mama berkenan dengan hasil design header mereka.

Petikan blog Geng Mama

Monday, November 1, 2010

Whitey Mommy header ~ in the garden

Design header ini milik Whitey Mommy. Dolly baby Khalis dan hubby Sya diilhamkan sendiri oleh beliau. Aku cuma buat sedikit penambahbaikan untuk disuaikan dengan kehendak Sya. Kredit juga pada bantuan hasil skecth Sya kerana mempercepatkan proses design. Diharapkan Whitey Mommy menyukai hasil akhirnya :)

Full design

Wednesday, October 20, 2010

Dolly Memo

Sesuatu yang berbeza untuk dolly Memo ini. Buat pertama kali aku rekacipta bentuk bibir baru untuk dolly aku. Kali ini dihiaskan dengan warna bibir merah jambu notty untuk disesuaikan dengan dolly remaja. Diharapkan dik Memo menyukai dollynya ini :)

Monday, October 18, 2010

kenit.com

Rekabentuk header, badge dan poster berikut dihasilkan untuk blog shoppe Kenitku.com. Jemput bertandang ke blog ini yang dikendalikan oleh Cik Wardah. Dek kerana Cik Wardah memilih template design yang sedia ada, kerja membina keseluruhan rekabentuk menjadi mudah dan lancar. Hanya mengubahsuai sedikit sebanyak informasi bertepatan dengan tema blog. Terima kasih pada Cik Wardah kerana memberi kepercayaan kepada saya merekabentuk item-item yang berkenaan. Diharapkan Cik Wardah berpuas hati dengan hasilnya.
Badge design
Header design
Poster design

Wednesday, October 13, 2010

Dolly Nerd

Harini banyak template dolly baru aku sediakan. Paling pening nak sediakan set latar belakang ruang pejabat. Sudahnya aku ambil insiatif latar belakang cermin besar dengan bangunan besar di belakangnya. Adalah sikit-sikit gambaran luar tingkap pejabat tempat bekerja ni.
Dolly terkini bukan untuk kerja tempahan luar. Sebaliknya tugasan untuk siapkan kerja di pejabat ni. Disebabkan terbahagi kepada tiga bahagian dengan kolum-kolum tertentu projek ni memang makan masa nak disiapkan. Namun bila hasilnya diperolehi, memang rasa puas hati. Sebab aku suka hasilkan semua vector sendiri dari copy paste vector-vector lama yang sedia ada.
Malangnya projek ni tak boleh dipaparkan sepenuhnya dalam blog sebab masih dalam proses pembikinan. Jemput tengok sikit hasil buah tangan hari ini.

Tuesday, October 12, 2010

Maaf picca dolly dan header milik Kak Zana dibekukan sementara bagi memberi peluang Kak Zana persiapkan hiasan blog deco beliau secara menyeluruh. Nantikan kemunculan makeover blog beliau. Saya pun tak sabar nak tengok hasil penuhnya :)

Thursday, September 30, 2010

Dolly

Proses kerja tempahan asyik bertangguh. Kerana belum dapat putuskan final design untuk ongoing design. Kadang-kadang rasa tak senang hati juga sebab pasti buatkan pelanggan lain resah menunggu giliran untuk dorang pulak. Bagaimanapun dah ada design tambahan aku buat tapi belum publish sebab perlu dapatkan persetujuan dari pihak pelanggan dulu.
Antara design yang aku buat senyap-senyap tapi belum publish ialah dolly ini. Pemiliknya pelanggan Whitey Mommy. Belum pun berkesempatan singgah ke blog pemilik dolly ini. Cuma tengok hasil kerja Whitey Mommy yang memang kemas dan cantik tu. Bagi yang berminat mengambil tempahan ubahsuai layout blog, jemputlah bertandang ke blog Whitey Mommy. Beliau memang designer yang berbakat. Dolly ini dihasilkan berdasarkan gambar pemilik blog. Tidaklah 100% tepat. Namun tema warnanya mengikut warna pakaian pelanggan ini. Diharapkan Sya dan pemilik dolly ini gembira dengan hasilnya.

Tuesday, September 28, 2010

Teaser ~ Dolly & Logotype

Lanjutan dari teaser sebelum ini. Dolly yang direkabentuk. Bagaimanapun hasil kerja terakhir terserah kepada pelanggan tersebut kerana beliau yang bakal mengubahsuai semula susunan penuh design nanti.

Teaser imej sang rama-rama & logotype

Rekabentuk ini dihasilkan atas permintaan rakan. Kalau berkesempatan aku akan update dollynya pulak. Tunjukkan hasil kerja rekabentuk vector rama-rama dan logotype dulu.
Latar utama kerengka rama-rama ini diambil menggunakan gambar rama-rama sebenar. Hanya menggunakan tracing options untuk mendapatkan vector rama-rama ini. Kerja lebih mudah menggunakan live trace.
Seterusnya rekabentuk caption blog. Menggunakan dua rekabentuk asas. Andai pelanggan nak ubahsuai logotype cuma ubah jenis font sahaja.

Thursday, September 23, 2010

Dolly

Lama sungguh aku tak update design di sini. Memang tiada perkembangan terkini. Yang pending pun belum siap rangka penuh lagi. Baru rekacipta rangka asas. Buat sementara waktu aku kongsikan design dolly ini. Belum final lagi sebab nak tunggu keputusan pemiliknya sama ada setuju atau tidak dengan design ni. Untuk cuci-cuci mata, silalah jenguk dolly ini.

Friday, September 3, 2010

Badge & Poster Breastfeeding Baby

Rekabentuk badge ini ditempah oleh MommaMia aka Alin. Beliau inginkan badge dan poster design sempena kempen penyusuan bayi. Semangat Momma Mia memberi susu badan kepada anak-anaknya turut menjadi sumber inspirasi kepada ibu-ibu menyusu yang lain. Justeru mengenali Momma Mia kita beroleh dua kelebihan. Kelebihan berkongsi tips penyusuan bayi dan kelebihan mendapat teman yang setiakawan. Jemput kenali MommaMia melalui blog peribadi beliau: Miakididdles

Poster design

Wednesday, September 1, 2010

Dolly

Ini kerja aku cuba siapkan pagi tadi. Nampaknya dah berikan hasil. Cumanya nak kena tunggu kata putus pelanggan. Kalau artwork okey, terus leh tempek sebagai header. Siapa punya? Tunggu pelanggan buat keputusan dululah, baru boleh laporkan di sini. Buat sementara enjoy dolly ni. Seorang usahawan yang sedang meningkat naik :)

Wednesday, August 25, 2010

Sticker pakaging

Dah lama siap design ini tapi aku asyik lupa nak paparkan. Sticker ini dihasilkan untuk jualan kuih tradisional, putu Kak Mek. Putu dihasilkan dengan cara ekslusif. Tiada campuran tepung, tak menggunakan pembakaran oven. Dihasilkan secara semulajadi dengan pemanasan cahaya matahari. Kuih putu Kak Mek memang sedap dimakan. Bagi yang berminat boleh buat tempahan pada Kak Mek atau hubungi aku melalui email. Penghantaran sekitar Kuala Lumpur adalah percuma. Disebabkan bekas kuihnya berbentuk bulatan, maka sticker ini dihasilkan begini.
Rekabentuk 1
Rekabentuk 2 Rekabentuk 3

Monday, August 23, 2010

Template Logo

Design logo ini dihasilkan untuk kedai haiwan. Bagaimanapun atas sebab-sebab tertentu tempahan ini dibatalkan. Logo ini bukan hak milik sebarang individu atau kedai. Jika berminat dengan design yang dipaparkan, jemput hubungi saya melalui email seperti yang tertera di sidebar. Rekabentuk masih boleh diubahsuai mengikut kehendak pelanggan.
Design pertama
Design Kedua
Design Ketiga
Design Keempat
Design Kelima

Wansteddy Studio