DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA

DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA
Creative Commons License
All illustrations are protected by copyright and may not be used or reproduced in any form without my permission. Thank you!

Tuesday, April 26, 2011

Kasih the elephant

Bulat-bulat si gajah biru,
namanya kasih, idaman kalbu, 
jika berkawan biarlah beribu, 
andai berkasih mestilah satu :)
Design malas dan paling cepat dilakukan pagi ini.

Monday, April 25, 2011

Shopping girl

Dah lama rekakan poster mini ni. Ubahsuai dari karektor dolly terdahulu. Walaupun kelihatan mudah dan ringkas. Banyak juga perincian yang terpaksa Wan utamakan. Hatta tali paperbag itu pun perlu diberikan perhatian. Karektor shopping girl yang gemar berbelanja. Enjoy my design :)

Rekaan penuh poster ini.

Thursday, April 21, 2011

Gadis semasa

Dah lama tak kongsikan bersama hasil kerja Wan yang baru. Blog ini seolah-olah kurang nafasnya. Wan sampai terfikir nak bubarkan saja. Tapi atas dorongan dan sokongan kawan-kawan, Wan rasa sayang juga nak bubarkan blog design ni. Walaupun jarang update entry baru, tapi kenangan tubuhkan blog ini buat rasa touching je. Wan cuba juga kendalikan blog ini sebaik Wan kendalikan blog Wansteddy Tales (peribadi). Insya'allah...


Banyak koleksi design baru yang Wan nak kongsikan di sini. Hasil dolly terbaru juga banyak belum dipaparkan lagi. Terbaru, Wan kongsikan bentuk design dolly Wan terkini. Dengan alis mata super lentik bak bulu mata Rozita Che Wan. Sesuai untuk kaum wanita dewasa. Atau gadis-gadis semasa yang fashionista? Nantikan kemunculan dolly-dolly baru Wan. Hari demi hari Wan akan kongsikan juga ;)

Thursday, April 14, 2011

Pennant Hari Jadi Damia

Dah lama tak kongsikan hasil design Wan kat sini. Seperti yang dijanjikan Wan nak paparkan hasil rekabentuk pennant Hari Jadi Damia. Pennant ni bertemakan merah jambu kerana Wan sendiri penggemar Pink. Sesuai untuk anak perempuan kan...

Sila klik gambar untuk paparan lebih jelas.

Pennant & Poster Haikal & Asyraf

Sempena sambutan Hari Jadi Haikal dan Majlis Akikah asyraf, Wan sempat designkan pennant khas yang digabungkan bersama sebab mereka ni adik beradik. Lagi pun majlis ni diadakan pada hari yang sama. 

Pennant dan poster Asyraf Wan sediakan dengan tema kuning, oren. Bersesuaian dengan warna kegemaran kakak sepanjang mengandungkan Asyraf. Latar polkadot untuk melembutkan elemen warna garang ini. Dan sedikit sentuhan jambangan bunga simbolik pada majlis akikah untuk Asyraf.

Pennant dan poster Haikal diwarnaka dengan tema merah. Haikal sendiri yang memilih tema merah. Dengan latar jalur-jalur. Menampakkan ciri untuk kanak-kanak sesuai dengan usia Haikal ~ 8 tahun.

Rekabentuk penuh gabungan kedua design poster tadi. Jemput klik gambar di atas untuk paparan yang lebih jelas.

Friday, April 1, 2011

Cik Sally

Dah lama Wan nak gunakan mode warna merah jambu dan turqoise. Ia kelihatan lembut dan manis digabungkan bersama. Akhirnya kombinasi warna itu dihasilkan untuk rekabentuk dolly Cik Sally.


Cik Sally dipertanggungjawabkan mengupas isu berkenaan Negeri Sarawak.  Jemputlah berkenalan dengan Cik Sally, salah seorang penulis pena Rakan 1Klik.

Wansteddy Studio