DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA

DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA
Creative Commons License
All illustrations are protected by copyright and may not be used or reproduced in any form without my permission. Thank you!

Thursday, September 22, 2011

Sneak peek ~ Design ongoing

Ada lapan mukasurat semuanya. Dan ini lukisan gantian sebab lukisan asal silap.  Maka kena lukis semula 8 mukasurat baru. Karektor baru, costume baru dan latar belakang yang sedikit berbeza. Keseluruhannya kena buat 16 drawing! huhu... Harap-harap selesai segera. Kepala dah toing toing dah hari-hari tidur berapa jam je.

Cerita lanjut bila lukisan ni semua dah approve, barulah Wan dedahkan apakah projek ini. Dan untuk siapa? Jeng jeng jeng.... Famous amos juga orangnya ;) Tungguuuuu!

Monday, September 19, 2011

Design untuk Sis Najlah Ishak!

Sekitar bulan Julai Wan siapkan tempahan segera kad undangan hari lahir dan sticker untuk  anak lelaki Najlah yang bernama Fahd Hakeemi. Nama yang unik kan ;D  Sis Najlah berpangkat kakak dengan Wan, tapi dah ter... panggil nama saja, rasa lebih mesra hehe.... Dan dalam kekabutan mencari link blog Najlah,  sempena nak bina entry ini... google saja semestinya. Rupa-rupanya Najlah, pelanggan Wan ni seorang selebriti!

Beliau yang dimaksudkan ialah Najlah Ishak, mantan pengacara Wanita Hari Ini yang mengacarakan rancangan tersebut sekitar tahun 2002 hingga 2003. Jujurnya Wan terkejut juga bila tahu khabar ni. Sebab Sis Najlah memang takde citer pun siapa dirinya yang sebenarnya. Keseluruhannya senang bekerjasama dengan Sis Najlah sebab beliau dah sediakan spek design dan wording untuk disiapkan. Maka kerja jadi lebih mudah dan cepat, Cumanya disebabkan masa siapkan kerja design Sis Najlah. Wan terperangkap dengan kerja-kerja lain yang menuntut masa untuk disiapkan. Maka projek asyik on off. Mujurlah design dapat disiapkan pada masa yang sepatutnya. Phew!

Stiker design

Poster design - halaman depan

Poster design - halaman belakang

Ini projek pertama Wan dengan artis. Itu pun Wan tak tahu pun asalnya sampailah projek dah selesai. Dapat payment, berminggu lepas tu masa nak buat entry barulah tahu. Terima kasih berbanyak pada Sis Najlah kerana sudi berikan kepercayaan pada Wan lakukan kerja rekabentuk untuk sambutan hari lahir anak lelakinya. Rasa terharu sangat.

Wansteddy Studio