DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA

DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA
Creative Commons License
All illustrations are protected by copyright and may not be used or reproduced in any form without my permission. Thank you!

Friday, February 17, 2012

My Simple Sketch

Dah lama tak menulis kat sinikan... Maaf sangat-sangat kat kawan-kawan yang buat tempahan. Memang belum terbuka hati lagi nak buat kerja design blog. Sibuk dengan kerja hakiki sekarang ni. Bimbang kalau ambil juga tempahan, kelam kabut tak dapat siapkan dalam tempoh segera. Jom layan sketch baru dari Wan. Saja-saja je lukis. Bukan nak buat apa pun. Tangan rasa gatal nak asah minat lama. Skecthing. Rasanya banyak skill yang dah lari terutamanya bab ton warna tu. Kena asah selalu bagi skil melukis tu lebih baik. Tapi dengan masa yang asyik terhad sekarang ni, lukisan asyik jadi separuh-separuh. Tak lengkap. Malas nak siapkan. Jadi hanya sketch ringkas mampu dilakukan buat masa sekarang ;)
Ada dua karektor Wan lukis. Yang lelakinya inspirasi dari adik bongsu Wan tu. Dia memang muka ala-ala chinese boy sket. Sebab kami ni mix melayu cina. Tapi detailnya takdelah sama. Yang perempuan ni pula tak rujuk sapa-sapa. Lukis saja-saja sambil isi masa waktu mesyuarat tempohari. Jom enjoy my sketch ;D

Wansteddy Studio