DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA

DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA
Creative Commons License
All illustrations are protected by copyright and may not be used or reproduced in any form without my permission. Thank you!

Monday, September 19, 2011

Design untuk Sis Najlah Ishak!

Sekitar bulan Julai Wan siapkan tempahan segera kad undangan hari lahir dan sticker untuk  anak lelaki Najlah yang bernama Fahd Hakeemi. Nama yang unik kan ;D  Sis Najlah berpangkat kakak dengan Wan, tapi dah ter... panggil nama saja, rasa lebih mesra hehe.... Dan dalam kekabutan mencari link blog Najlah,  sempena nak bina entry ini... google saja semestinya. Rupa-rupanya Najlah, pelanggan Wan ni seorang selebriti!

Beliau yang dimaksudkan ialah Najlah Ishak, mantan pengacara Wanita Hari Ini yang mengacarakan rancangan tersebut sekitar tahun 2002 hingga 2003. Jujurnya Wan terkejut juga bila tahu khabar ni. Sebab Sis Najlah memang takde citer pun siapa dirinya yang sebenarnya. Keseluruhannya senang bekerjasama dengan Sis Najlah sebab beliau dah sediakan spek design dan wording untuk disiapkan. Maka kerja jadi lebih mudah dan cepat, Cumanya disebabkan masa siapkan kerja design Sis Najlah. Wan terperangkap dengan kerja-kerja lain yang menuntut masa untuk disiapkan. Maka projek asyik on off. Mujurlah design dapat disiapkan pada masa yang sepatutnya. Phew!

Stiker design

Poster design - halaman depan

Poster design - halaman belakang

Ini projek pertama Wan dengan artis. Itu pun Wan tak tahu pun asalnya sampailah projek dah selesai. Dapat payment, berminggu lepas tu masa nak buat entry barulah tahu. Terima kasih berbanyak pada Sis Najlah kerana sudi berikan kepercayaan pada Wan lakukan kerja rekabentuk untuk sambutan hari lahir anak lelakinya. Rasa terharu sangat.

5 comments:

AcuRoseDesign on September 19, 2011 at 12:29 PM said...

Wow superb best lah design!.. suke2. pernah dgr gak nama tu, baru tau Najlah dari WHI rupanya. Proud of u lah wan.=)

Wansteddy Tales on September 19, 2011 at 12:35 PM said...

AcuRoseDesign ~ sebenarnya acu... dgn siapa pn wan kerja wan xkisah. price xpayah nk ubah2 atau up2. yg penting pelanggan puas hati dgn karya kita. Trimas Acu. Insya'allah lebih bnyk design akk diperbaiki. sejak 2 menjak ni ada2 pulaklah ruang yg digunakan nk debatkan pasal hasil karya wan. agak2 siapalah yg punya kerja ya? apa motifnya ya? hurm.... hehe

AcuRose on September 20, 2011 at 10:28 AM said...

@Wansteddy Tales Betul lah wan.. just be ur self lah kan.. nak up2 lebih2 sgt pun bkn boleh buat kaya pun.. Asal kan dua2 pihak happy dgn kerja masing2 dah cukup bangga. Sentiasa doakan wan sukses selalu..amin.

Wan, lately ada gak acu dgr.. ni semua kerja kotor 'seseorg' yg nak jatuh kan wan..dari dulu rasanya.. still struggle nak buruk2 kan kerja wan, tpi sebaliknya karya wan makin menyerlah siap illustrate utk buku lagi, dh terbukti pun, wan ada originality wan sendiri dlm mendesign ni. =). Be strong girl ya. Sooner later dpt tau gak siapa yg minat bergosip sgt tu. Insya'Allah.

n.i. on October 4, 2011 at 4:14 PM said...

salam wan...
najlah ni hehehe saya bukan artis... tak pernah nyanyi atau berlakon pun hehehe btw, semua puji hasil kerja wan. memang puas hati... insya Allah jika ada peluang kita akan bekerjasama lagi.

btw, boleh tak padam nombor phone saya dan husband kat atas tu hehehe

acurose : saya kenal acu rose melalui sara @ bb (steps to muslimah)... mula2 nak tempah dengan acu tapi blog kata order closed. dan dpt pulak link Wan hehe

anyways, keep up the gord work. Saya doakan kalian berjaya insyaAllah

Wansteddy Tales on October 5, 2011 at 11:48 AM said...

Salam sis,
alamak! alamak! serius wan lupa nk hide detail sis haritu. Main upload saja. Sorry sngt2 tau :(

Trimas sis, terharu bila pelanggan happy. Wan lebih2 lagi happy wuhuhu... ;D

Wansteddy Studio