DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA

DILARANG MENCIPLAK < IDEA & SEGALANYA
Creative Commons License
All illustrations are protected by copyright and may not be used or reproduced in any form without my permission. Thank you!

Thursday, July 22, 2010

Tarabas

Macam kenal tak nama tu? Kalau tengok dolly tanpa nama Tarabas ni tentu susah nak pikir siapalah jejaka dolly ni kan hehe... Kalau korang pernah tengok filem bersiri the cave of the golden rose tentu akan ingat watak jahat yang jadi baik dalam filem ni. Zaman 90-an TV2 rajin tayang. Bilalah nak tayang lagi. Best wo citer ni.
Pelakon berwatakkan Tarabas ni bernama Nicholas Rogers. Tapi penangan filem The Cave of the Golden Roses tu buatkan beliau lebih dikenali sebagai Tarabas. Dan nama hero kedua ni jadi fenomena lebih popular dari watak hero sebenar! Wohooo!
Sebenarnya aku create dolly lelaki untuk tujuan lain. Tapi dek kerana sibuk-sibuk bermain dengan rambut dolly ni teringat pulak nak jadikannya versi Tarabas. Miahahaa... Hansome meh... Tak serupa pun tapi... gasaklah. hehe

10 comments:

Momma Mia on July 22, 2010 at 6:19 PM said...

ingat ingat... me pun suke citer tuh & minat giler gak ngan tarabas nih... zaman anak dara tuh

Wansteddy Tales on July 22, 2010 at 6:47 PM said...

zmn ank dara >< hehe... betul2. pas habis filem tu berangan2 jd fantagiro lak kui3...

Whitey Mommy on July 22, 2010 at 6:53 PM said...

ada la... hehe comel... comel... huhuhu akk memang..saya pun suka giler dengan cite ni... mula2 rasa macam ramualdo tu hensem.. tapi bila tarabas kuar... terus suka tarabas...=)

Wansteddy Tales on July 22, 2010 at 7:46 PM said...

hahahaa... betapa machonya dia kan alahai.... tahu dek laki kita... hahahaha...

AcuRose on July 22, 2010 at 10:43 PM said...

ni musti kaki tv nih..
acu pun kaki gak, tpi lom penah bersua lagi citer nih. Tapi smart lah wan lukih..

wantzknight on July 23, 2010 at 1:21 AM said...

cite kegilaan kakakku zaman muda2..haha~

Wansteddy Tales on July 23, 2010 at 9:14 AM said...

Acu ~ best citer ni acu. wan cari2 DVD xde kat pasaran. nk dwnld pn xde link :(

Wansteddy Tales on July 23, 2010 at 9:14 AM said...

atin ~ sekarang pn muda lagi what.... hahahahhahaa

.::Ge3bJiB::. on July 25, 2010 at 9:25 AM said...

rasa nak cari blk cite thu~ da ingt2 lupa

Wansteddy Tales on July 28, 2010 at 9:45 AM said...

.::Ge3bJiB::. best citer tu tp dah lama saya cari xpernah jumpa :(

Wansteddy Studio